Exercise is medicine;

Μερικές σκέψεις:

1) Η λέξη medicine στην ελληνική γλώσσα έχει 2 ερμηνείες. Ιατρική και φάρμακο.
 
2) Exercise is medicine; Ωραία πρόταση ”Δούρειος ίππος” ώστε ή επιστήμη της άσκησης να αποτελεί μάθημα , ειδικότητα της ιατρικής σχολής ή της φαρμακευτικής με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
 
3) Exercise is medicine;  Πολύ ωραία πρόταση ”Δούρειος ίππος” ώστε η επιστήμη της άσκησης να συμπεριληφθεί στα επαγγέλματα υγείας.
 
4) Exercise is medicine; Γιατί όχι και ”Δούρειος ίππος” ώστε η επιστήμη της άσκησης να ενσωματωθεί στο τμήμα φυσικοθεραπείας. Πρακτικά δεν φαίνεται να απαιτείτε κάτι τέτοιο. Η σύγχρονη φυσικοθεραπεία όλο και περισσότερο βασίζεται στην άσκηση ή όπως την αποκαλούν συχνά ”θεραπευτική άσκηση”. Προσωπικά πιστεύω ότι καλός πράττει.
 
5) Δηλαδή υπάρχει και μη θεραπευτική άσκηση. Επί της ουσίας όχι. Εκτός και εάν το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ και οι απόφοιτοι του συνεχίζουν να θεωρούν ως άσκηση κάθε είδος φυσικής δραστηριότητας, ατομικό άθλημα και αθλοπαιδιά.
 
6) ΤΕΦΑΑ. Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Συνδυάστε το με την σκέψη 5.
 
7) Ναι αλλά το πρόγραμμα σπουδών έχει κοινά μαθήματα με την ιατρική και την φυσικοθεραπεία. Δεν θα διαφωνήσω. Καλό είναι όμως να δούμε και την συνολική εικόνα των υποχρεωτικών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών στο ΤΕΦΑΑ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πατήσουν στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://tinyurl.com/y64wczgw
 
8) Τι βλέπεις; 27 μαθήματα εκ τον οποίον : Τα 10 μαθήματα είναι αφιερωμένα σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Προσθέτοντας στα παραπάνω την αθλητική ψυχολογία, Οργάνωση και Διοίκηση στον Αθλητισμό, Αθλητική Κοινωνιολογία, Χορολογία με έμφαση στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό, Ιστορία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού μας απομένουν 12 μαθήματα που μπορούμε να τα συνδέσουμε με τον ρόλο της άσκησης ως ”φάρμακο”, ”θεραπεία”….
 
9) Δεν θα παραλείψω να αναφέρω την ευκαιρία που έχουν όσοι φοιτητές το επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις στους σχετικά με το ρόλο της άσκησης ως ”φάρμακο” μέσω των μαθημάτων επιλογής του τομέα Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης. Οφείλω όμως να αναφέρω ότι τυπικά αυτό δεν διαφοροποιεί σε τίποτα απόφοιτους που έχουν εμβαθύνει σε αυτό τον τομέα σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβαθύνει σε μη σχετικούς τομείς. Πρακτικά έχει διαφορά.
 
10) Από το παραπάνω σκέφτομαι. Πρέπει όλοι οι απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ να έχουν πρόσβαση στα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα ανεξάρτητα από την τελική διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών τους;

 

Εγγραφή

Αν σας άρεσε το άρθρο, εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 247 εγγεγραμμένους.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *