προπονηση αντιστασεων;

για ποιον; γιατι; πως;

Η φιλοσοφία μας, πηγάζει, αναπτύσσεται και διαμορφώνεται με πυλώνα τη διάκριση ανάμεσα στη σωματική άσκηση και τον αθλητισμό. Η δυσκολία αυτής της διάκρισης προέρχεται από το γεγονός ότι τόσο η σωματική άσκηση όσο και αθλητισμός στηρίζονται στην οργανωμένη σωματική δραστηριότητα. Με απλά λόγια, χρησιμοποιούν το ίδιο μέσο, για την επίτευξη διαφορετικών στόχων.

 

επίκεντρο 

Επίκεντρο της σωματικής άσκησης, είναι η διατήρηση και προαγωγή της απόδοσης των οργανικών συστημάτων του ανθρώπου. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός και η καθοδήγηση της εφαρμογής κάθε προγράμματος, οφείλει να προσαρμόζεται στις ατομικές ιδιαιτερότητες του εκάστοτε ασκούμενου.

Αντιθέτως, στο επίκεντρο του αθλητισμού βρίσκεται ο στόχος του αθλήματος. Ως εκ τούτου, ο εκάστοτε ασκούμενος πρέπει να προσαρμοστεί στο προπονητικό πρόγραμμα που απαιτείται, για την επικράτηση έναντι του αντιπάλου ή την υπέρβαση της προηγούμενης καλύτερης ατομικής επίδοσης. 

 

Συνοψίζοντας

Η συμμετοχή σε ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και σωστά εκτελεσμένο πρόγραμμα σωματικής άσκησης, έχει περισσότερες πιθανότητες να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.  

Στο Body Solutions,  από το 2015 σχεδιάζουμε και καθοδηγούμε με συνέπεια τη σωματική άσκηση πραγματικών ανθρώπων:

  • με περιορισμένο προσωπικό χρόνο και μικρή εμπειρία στην προπόνηση αντιστάσεων.
  • με επιθυμία να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, το πως νιώθουν και κινούνται.
  • με μυοσκελετικούς περιορισμούς, που καθιστούν τη σωματική άσκηση, πραγματική πρόκληση.
  • όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη μέριμνα στην παιδική, εφηβική και τρίτη ηλικία.

Αν θέλετε γρήγορα, εύκολα και εγγυημένα αποτελέσματα, χωρίς ενεργή συμμετοχή κατά τη διαδικασία, υπάρχει πληθώρα ανθρώπων και γυμναστηρίων που δίνουν τέτοιου είδους υποσχέσεις.

Το Body Solutions δεν είναι ένα από αυτά.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
του ιδανικού ασκούμενου

Οι υπηρεσίες μας, συνήθως είναι συμβατές με άτομα που:

  • αποδέχονται ότι δεν έχουν επαρκή γνώση σχετικά με τον σχεδιασμό και τη σωστή εφαρμογή ενός προγράμματος σωματικής άσκησης με αντιστάσεις.
  • είναι έτοιμα να δεσμευτούν συνειδητά σε μια συστηματική προσπάθεια για την επίτευξη ρεαλιστικών στόχων.
  • δεν θεωρούν ότι η χρήση μεγαλύτερης αντίστασης είναι αυτοσκοπός.
  • αποδέχονται ότι δεν είναι απαραίτητο να τους αρέσει η σωματική άσκηση για να γίνει μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας τους.
  • αντιλαμβάνονται ότι η σωματική άσκηση δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την μείωση του σωματικού βάρους.
  • γνωρίζουν ότι τα ευεργετικά οφέλη της σωματικής άσκησης δεν αναιρούνται ακόμα και αν δεν χάσουν ούτε 1 γρ σωματικού λίπους.