Ζωή Παπαρίζου
Τέλος Φεβρουαρίου…Έχοντας εγκαταλείψει τη γυμναστική εδώ και πολλά χρόνια συνειδητοποίησα ποσό λάθος έκανα…Ένα βήμα ήταν αρκετό!!

Πήγαινα να παίξω με τα παιδιά μπάλα στο γρασίδι…Όμως δεν πρόλαβα να φτάσω..πέρασα πάνω από ένα κούτσουρο και “κρακ”…..έτσι ένιωσα όταν πάτησα το πόδι μου στο έδαφος. Τόσο απλά έφυγε το γόνατο από τη θέση του…Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου…έτσι απλά…

Όλα πέρασαν από το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή….οδήγηση?..γραφείο?.. .σπίτι?…τι θα γίνει τώρα???!!!!

Με το πόδι στο νάρθηκα και μετά από 2 εβδομάδες ακινησίας και μια πατερίτσα, με κομμένα τα φτερά και το ηθικό κατακερματισμένο βρέθηκα στο γυμναστήριο…

Εκεί, για καλή μου τύχη ο γυμναστής μου μίλησε για ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης άσκησης…Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά είναι ο κος.Γεωργας.!!

Ξέρω….ξέρω…ακούγεται υπερβολή…όμως δεν είναι τελικά!!!

Αν και το πρώτο μας ραντεβού για αξιολόγηση ήταν για μένα αποκαρδιωτικό (..μιας κ βγήκαν στην επιφάνεια ΟΛΑ μου τα μυοσκελετικά προβλήματα…και όχι μόνο το γόνατο!!), ταυτόχρονα ήταν και τόσο απελευθερωτικό!!! Επιτέλους ένας γυμναστής που ασχολήθηκε ουσιαστικά μαζί μου, με ολόκληρο το σώμα μου, τη στάση μου, τον τρόπο που κινούμαι!!!

Ήταν απίστευτο!! Όλα τα προηγούμενα χρόνια έμπαινα κ έβγαινα στα γυμναστήρια και σε ένα μήνα το πολύ τα είχα εγκαταλείψει πάλι…Μα ήταν τόσο χαρακτηριστικό, απλά σου έδινε ένα πρόγραμμα ασκήσεων που έκαναν όλοι και εξαφανιζόταν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων άκουγες ένα “ναι προχώρα όπως είπαμε..”

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που πραγματικά νιώθω πως γυμνάζω το “δικό μου σώμα” με τα τόσα προβλήματα και τις ατέλειες του!!! Ο Γιώργος είναι κοντά μου. Δεν ασχολήθηκε μόνο με το γόνατο μου, αλλά με το σύνολο και πως θα δυναμώσει το ένα κομμάτι με το άλλο…Και όσο προσπαθούσα, τόσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μου οργάνωνε τις ασκήσεις ώστε να γυμνάζω το σύνολο του σώματός μου, ιδίως όταν πονούσε μετά τις καθημερινές δραστηριότητες. Δε βαριέσαι ποτέ!!!!!

Σιγά,σιγά γίναμε ομάδα..παλιοί κ νέοι δουλεύουμε στο χώρο μας-το σπίτι μας…έτσι το νιώθω μέρα με τη μέρα, ακόμη κι ας ανήκω στα νεότερα μέλη!!! Οφείλω να ομολογήσω πως τον Αύγουστο μου έλλειψε…Έφευγα ανανεωμένη, με όρεξη για ζωή, ακόμη και με τόσες έννοιες…..Ξένοιαστη, ανάλαφρη,νεότερη.!!!!

Μυοσκελετικη διερευνηση
Για κάθε νέο ασκούμενο διεξάγουμε πρώτα εξατομικευμένη μυοσκελετική διερεύνηση και λήψη ιστορικού