φραγκουδάκη
Αθλητικός τύπος? Μπα όχι εγώ, σίγουρα όχι εγώ… Πως βρέθηκα σε semi-personal training group με γυμναστή το Γιώργο? Τυχαία….

Μετά από δύο γέννες και πολλά περιττά κιλά ξεκίνησα πρόγραμμα διατροφής που κράτησε αρκετό καιρό. Όταν το ολοκλήρωσα με έπεισαν φίλοι ότι πρέπει να αρχίσω να γυμνάζομαι ώστε να διατηρήσω το βάρος μου σταθερό. Βρήκα το γυμναστήριο κοντά στη δουλειά (για να προλαβαίνω να πηγαίνω πριν επιστρέψω στο σπίτι) και τότε γνώρισα το Γιώργο.

Καμία σχέση με τους γυμανστές που ήξερα μέχρι τότε…. Πολύ φιλικός και προσγειωμένος, με τελείως διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του πελάτη/αθλούμενου, ευγενικός, ενθαρρυντικός και ρεαλιστής…. Μου ζήτησε πλήρες ιστορικό, μέτρησε όλες τις διαστάσεις του σώματος, εντόπισε διακριτικά και εύστοχα όλες (και ήταν πολλές) τις ατέλειες του σώματος και μου ετοίμασε ένα πλήρες εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Ο χώρος της προπόνησης πολύ ευχάριστος (φωτεινός, καθαρός) μαζεμένος και εντυπωσιακά οργανωμένος (κάθε πράγμα στη θέση του) με ποικιλία και πρωτοπυπία οργάνων και μέσων (βάρη, λάστιχα, μπάρες, τάπητες, καθίσματα, πάγκοι), με ενδιαφέροντες συνδυασμούς άσκησης και δυνατότητες εξέλιξης….

Σε κάθε συνεδρία ο Γιώργος μου εξηγούσε ακριβώς πως πρέπει να εκτελώ την κάθε άσκηση, διόρθωνε τα λάθη μου και τροποποιούσε το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και την (όποια) πρόοδό μου. Πάντα με ενθάρρυνε, αντιμετώπιζε τη δυσαρέσκειά μου με χιούμορ και μου έδινε κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια. Στο τέλος κάθε μήνα αξιολογούσε την πρόοδο (ναι με έβγαλε και φωτογραφίες για να επιβεβαιώσουμε π.χ. τη μείωση της μπυροκοιλιάς…) και τροποποιούσε το πρόγραμμά μου (μήπως και π.χ κάποτε οι ωμοπλάτες μου επανέλθουν στην αρχική τους θέση…)

Οι υπόλοιποι αθλούμενοι? Τυγχάνουν όλοι αντίστοιχης αντιμετώπισης, βοήθειας και στήριξης! Εγώ σε σχέση με τους υπόλοιπους? Πολύ αρμονική συνύπαρξη και πολύ φιλική ατμόσφαιρα… Έκανα και μία καινούργια φίλη  – έστω για την ώρα της γυμναστικής  – με την οποία μοιραζόμαστε πολλές κοινές εμπειρίες!

Αθλητικός τύπος δεν θα γίνω (Μαραθώνιο δε θα τρέξω ποτέ…), αλλά το σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίσω να αθλούμαι θα το κάνω με το Γιώργο!!! Γιατί αυτές οι δύο ώρες της εβδομάδας είναι από τις πιο ευχάριστες της εβδομάδας μου και γιατί με τον Γιώργο άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζω την άσκηση….

Μυοσκελετικη διερευνηση
Για κάθε νέο ασκούμενο διεξάγουμε πρώτα εξατομικευμένη μυοσκελετική διερεύνηση και λήψη ιστορικού