Γεωργιος γεωργασ

ιδρυτής

Eίμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με εξειδίκευση στην Ευρωστία και Υγεία. Αυτό που έχει σημασία ωστόσο για σένα, είναι το ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, η Κινησιολογία, η  Εργοφυσιολογία και η Μηχανική της κίνησης των μυών και των αρθρώσεων ήταν οι τομείς της εκπαίδευσής μου που κατάφεραν να μου δημιουργήσουν αυτή την στοχοπροσήλωση που σε άλλη περίπτωση θα έδειχνα μπροστά στο project: συναρμολόγηση παζλ με 1.000 κομμάτια σε μια μέρα!

Ως αθλητής, έκανα κολύμβηση για περίπου μια δεκαετία, και στη συνέχεια ασχολήθηκα με την αθλητική άπνοια για 5 χρόνια. Από το 2007 μέχρι το 2018 υπήρξα προπονητής σε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές άπνοιας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Βαθιά ανάσα και συνεχίζουμε για να σου πω ότι ως… πρωτεργάτης της αντίστασης, παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια (από το 1999) γυμνάζομαι αδιαλείπτως με αντιστάσεις, συλλέγοντας και αναμειγνύοντας πολύτιμη πρακτική εμπειρία με επιστημονικά δεδομένα.

Το 2009, ξεκίνησα να παρέχω υπηρεσίες ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 2012 ανέλαβα να στελεχώσω το τμήμα υδροθεραπείας της εταιρίας Ιατρικής Αποκατάστασης “Έγερσις“, ενώ για τέσσερα χρόνια εργάστηκα στο κέντρο αποκατάστασης “Φιλοκτήτης“. Η συνεργασία μου, όλη αυτή την περίοδο, με μερικούς από τους καλύτερους φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ιατρούς φυσικής αποκατάστασης στην Ελλάδα ήταν καθοριστική για την επέκταση των γνώσεων μου σε θέματα σωματικής άσκησης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Το Μάιο του 2015 δημιούργησα το Body Solutions, ένα χώρο για σωματική άσκηση με αντιστάσεις που συνδυάζει άρτιο εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό με ασύγκριτο επίπεδο επιστημονικής και πρακτικής κατάρτισης. Αν σε όλα αυτά προσθέσω και το ότι από το 2020 συνεισφέρω έμπρακτα στην ουσιαστική διαφοροποίηση και πρακτική ανωτερότητα των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων μου, δεν θα απορήσεις γιατί οι φίλοι μου με αποκαλούν Yoda των γυμναστηρίων (σε άλλη απόχρωση και με μικρότερα αυτιά, ωστόσο!)