κατερίνα φραγκουδάκη
Φέτος το καλοκαίρι άρχισε ξαφνικά να με ενοχλεί το αριστερό μου γόνατο χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία. Σταδιακά έφτασα στο σημείο να  μην μπορώ να κάνω φυσιολογικά τις καθημερινές μου δραστηριότητες (να οδηγήσω, να ανέβω σκάλες, να περπατήσω πολύ ώρα..) και εκτός όλων αυτών υπήρχε έντονος φόβος μήπως υπάρχει μόνιμη ζημιά στο γόνατό μου.

Μετά από επίσκεψη στο γιατρό και την σχετική μαγνητική τομογραφία εντοπίστηκε πως έχω χονδροπάθεια επιγονατίδας και πως πρέπει να κάνω φυσικοθεραπείες και να πάρω αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Με καθησύχαζαν όλοι πως σε 3-4 εβδομάδες το γόνατό μου θα έχει επανέλθει. Δυστυχώς μετά από 1 μήνα, και αλλαγή 2 φορές φυσικοθεραπευτή, τα συμπτώματα ήταν σχεδόν ίδια και έπρεπε να βρω μια λύση. Ένας φίλος με ένα αντίστοιχο πρόβλημα στον ώμο μου σύστησε τον Γιώργο και το Body Solutions.

‘Οντας απογοητευμένη δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά ευτυχώς  η αλλαγή με την βοήθεια του Γιώργου ήταν εμφανής σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Άρχισε το γόνατο να πονάει όλο και λιγότερο, αλλά κυρίως άρχισα να συνειδητοποιώ πως όλο το πρόβλημα ήταν η ακινησία και η έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας και όχι η αποχή που μου προτείνανε ως λύση οι περισσότεροι. Παράλληλα, άρχισα να ανακαλύπτω πως μέρος της σωστής αντιμετώπισης του προβλήματος είναι το σωστό περπάτημα, το σωστό ανέβασμα σκάλας και οτι πρωτίστως  πρέπει να μάθουμε να γυμναζόμαστε σωστά χωρίς να καταπονούμε το σώμα μας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως το πρόβλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Ξεχνάω ότι έχω χονδροπάθεια, το γόνατό μου δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου , και μέσα σε 1 μήνα , ο Γιώργος με τον επαγγελματισμό του, την τεχνογνωσία του και την αφοσίωση του με έπεισε οτι πρέπει να κάνω μέρος της ζωής μου την γυμναστική και να μην φοβάμαι καμία ενόχληση που μπορεί να προκύψει στην πορεία της ζωής μου, γιατί υπάρχει τρόπος να το λύσουμε!

Η επιλογή του body solutions, ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να είχα κάνει την κατάλληλη στιγμή. Ο Γιώργος, δεν κατάφερε απλά να μου λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και να με κάνει να ξεκινήσω να αθλούμαι σε εβδομαδιαία βάση.. κάτι που προσπαθούσα για πολλά χρόνια αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και καμία δραστηριότητα δεν με κράταγε πάνω από 3μήνες. Είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος και μετά γυμναστής, καθώς νοιάζεται πραγματικά στο να σε βοηθήσει, και να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να σε κρατάει αισιόδοξο/η , με καθημερινή παρακολούθηση έστω και από μακριά, κατανόηση και πολύ υπομονή. Το μάθημα είναι σαν personal, καθώς τα γκρουπάκια είναι μέχρι και 4 ατόμων αλλά είναι εκεί για να διορθώνει και να παρακολουθεί τον καθένα ξεχωριστά.  Παράλληλα, στέλνει όλες τις ασκήσεις σε βιντεάκια που τα έχεις ανα πάσα στιγμή μαζί σου και μπορείς να γυμναστείς εκτός του χώρου, αλλά και remotely που βοηθάει πάρα πολύ όταν δεν προλαβαίνεις ή είσαι εκτός Αθηνών.

Προτείνω τον Γιώργο ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε θέλει να εντάξει τον αθλητισμό στην ζωή του, είτε επειδή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με το σώμα του , είτε απλά επειδή θέλει να έχει μια προσωποποιημένη άσκηση πάνω στις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Είμαι σίγουρη πως θα είναι η καλύτερη επιλογή που θα έχετε κάνει σε τέτοιου είδους άσκηση μέχρι στιγμής!

Μυοσκελετικη διερευνηση
Για κάθε νέο ασκούμενο διεξάγουμε πρώτα εξατομικευμένη μυοσκελετική διερεύνηση και λήψη ιστορικού