Δεν σου αρέσει η γυμναστική;

Θα σου πω ένα μυστικό. Ούτε σε εμένα αρέσει η γυμναστική. Λατρεύω την δουλειά μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανυπομονώ για εκείνα τα μισάωρα της εβδομάδας που πρέπει να γυμναστώ. Επίσης μου αρέσει το φαγητό (το έτοιμο ακόμα περισσότερο) και τα γλυκά. Δεν βρίσκω τίποτα το ασυνήθιστο στα παραπάνω. Το αντίθετο μάλιστα. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω για ποιο λόγο δεν πρέπει να αγχώνεσαι και να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου στην περίπτωση που δεν σου αρέσει η γυμναστική.

Ομοιόσταση

Θα παρομοίαζα την έλλειψη επιθυμίας μου για άσκηση με τον ενοχλητικό και αγχωτικό ήχο που κάνει ένα ψυγείο αν αφήσεις την πόρτα του για πολύ ώρα ανοιχτή. Το πρόβλημα μας είναι κοινό και λέγεται ομοιόσταση. Δυσκολεύομαι να βρω ένα λόγο για να περιμένεις πως και πως την στιγμή που θα προκαλέσεις την ομοιόσταση σου. Αντιθέτως μπορώ να καταλάβω την ανυπομονησία κάποιου να αισθανθεί άμεσα την συνολική ευφορία που ακολουθεί την ολοκλήρωση ενός εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης. Για κάποιους άλλους η υπέρβαση γίνεται ευκολότερη έχοντας κατά νου τα προσδοκώμενα οφέλη στην εξωτερική εμφάνιση ή το υπερτιμημένο θερμιδικό έλλειμμα που θα τους επιτρέψει να καταναλώσουν περισσότερη τροφή με λιγότερες επιπτώσεις στην σωματική τους εμφάνιση. Τέλος ακόμα λιγότεροι υπερβαίνουν την εσωτερική άρνηση για τα πολλαπλά οφέλη που φαίνεται να έχει η γυμναστική στην υγεία.

Θα διαλέξω την γυμναστική που μου αρέσει

Θα σε στεναχωρήσω αλλά η γυμναστική που μπορεί να σου αρέσει κατά πάσα πιθανότητα είναι πολύ ήπια και δεν διαταράσσει επαρκώς την ομοιόσταση σου. Φυσικά είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να βγάζεις ”ρίζες” σε κάποιο καναπέ. Κατά πάσα πιθανότητα η φράση ”γυμναστική που μου αρέσει” ή ” γυμναστική που μου ταιριάζει” δεν υπάρχει. Τουλάχιστον για τους περισσότερους συνηθισμένους και μη εθισμένους ”ασκησιομανείς”. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι χρησιμοποιώντας την λέξη γυμναστική αναφέρομαι σε μεθόδους άσκησης και όχι φυσικής δραστηριότητας.

 

Υπάρχει λύση;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λύση, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να σου αρέσει η γυμναστική για να γυμνάζεσαι.

Ναι! Είσαι υποχρεωμένος να γυμνάζεσαι. Είσαι υποχρεωμένος να διατηρείς την φυσική σου κατάσταση και το σωματικό σου βάρος σε ιδανικά επίπεδα. Είσαι υποχρεωμένος απέναντι σε όλους τους ανθρώπους του στενού οικογενειακού και του ευρύτερου επαγγελματικού και κοινωνικού σου κύκλου.

 

 

 

Εγγραφή

Αν σας άρεσε το άρθρο, εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 247 εγγεγραμμένους.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *