Ονομάζομαι Γεωργάς Γεώργιος και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Ευρωστία και Υγεία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κινησιολογία, την Εργοφυσιολογία, την μηχανική της κίνησης των μυών και των αρθρώσεων.

Ως αθλητής ασχολήθηκα περίπου μια δεκαετία σε υψηλό επίπεδο με το άθλημα της κολύμβησης και κατόπιν για περίπου 5 χρόνια με την αθλητική άπνοια σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Από το 2007 μέχρι και το 2018 καθοδηγούσα προπονητικά μερικούς από τους καλύτερους αθλητές άπνοιας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Απο το 2012 διακρίνοντας την διαφορά ανάμεσα σε αθλητισμό και σωματική άσκηση, διερευνώ συστηματικά την προοπτική της επιστημονικής έρευνας για πρακτική εφαρμογή σε ”πραγματικούς ανθρώπους”. Ο ίδιος γυμνάζομαι αδιαλείπτως με αντιστάσεις  από το 1999 αντλώντας και αναμειγνύοντας πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επιστημονικά δεδομένα.

Η εργασιακή μου εμπειρία στο χώρο των γυμναστηρίων με βοήθησε να καταλάβω από πολύ νωρίς, με τι δεν θα ήθελα να μοιάζει η συνέχεια της επαγγελματικής μου καριέρας. Έτσι το 2009, ξεκίνησα να παρέχω υπηρεσίες ως ελεύθερος επαγγελματίας και εν συνεχεία το 2012 στελέχωσα με απόλυτη επιτυχία το τμήμα υδροθεραπείας της εταιρίας Ιατρικής Αποκατάστασης “Έγερσις“. H τετραετής εργασιακή μου εμπειρία στο κέντρο αποκατάστασης “Φιλοκτήτης“, αποτέλεσε καθοριστικό ερέθισμα για την επέκταση των γνώσεων μου σε θέματα σωματικής άσκησης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Την ίδια περίοδο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μερικούς από τους καλύτερους φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ιατρούς φυσικής αποκατάστασης στην Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2015 δημιούργησα το Body Solutions. Ένα χώρο για σωματική άσκηση με αντιστάσεις που συνδυάζει άρτιο εξοπλισμό και  έμψυχο δυναμικό με ασύγκριτο επίπεδο επιστημονικής και πρακτικής κατάρτισης. Ο ίδιος προσωπικά από το 2018, επιλέγω, προετοιμάζω και συνεισφέρω καθημερινά στην ανώτερη επαγγελματική εξέλιξη και ικανότητα κάθε συνεργάτη. Μοναδικός στόχος της επιστημονικής ομάδας του Body Solutions τα μετρήσιμα και εμφανή αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.  Στην προσπάθεια μου να συνεισφέρω στην ουσιαστική διαφοροποίηση και πρακτική ανωτερότητα των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ, δημιούργησα και εξελίσσω μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε ηλεκτρονική μορφή.

Ακούστε μερικές από τις απόψεις μου για την γυμναστική και την διατροφή στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού στον Alpha 989.