Έρευνα της Κίνας – Καρκίνος και Φυτοφαγία (Μέρος Ε’)


Έρευνα της Κίνας – Καρκίνος και Φυτοφαγία (Μέρος Ε’)

Denise Minger:

Αμαρτίες τις παράλειψης

“Ίσως πιο ανησυχητικό από την διαστρέβλωση των γεγονότων στη “Μελέτη της Κίνας” είναι οι λεπτομέρειες που ο Campbell αφήνει απ ‘έξω.

Γιατί ο Campbell ενοχοποιεί τις ζωικές τροφές σαν αιτία εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων (συσχέτιση +1 για το κρέας και τα ζωικά παράγωγα  και -11 για το ψάρι), ενώ παράλληλα αποφεύγει να αναφέρει ότι το αλεύρι σίτου είχε μια συσχέτιση +67 με περιστατικά καρδιακών προσβολών και εμφάνιση στεφανιαίας νόσου και η φυτική πρωτεΐνη μια συσχέτιση +25 με τα παραπάνω περιστατικά;

Μιλώντας για το στάρι, γιατί ο Campbell δεν αναφέρει τις αστρονομικές συσχετίσεις του αλευριού από στάρι με τις παρακάτω ασθένειες: +46 με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, +54 με υπερτασική καρδιοπάθεια, +41 με εγκεφαλικά επεισόδια, +47 με ασθένειες του αίματος και των αιμοποιητικών οργάνων, και την προαναφερθείσα +67 με έμφραγμα του μυοκαρδίου και στεφανιαία νόσο;

Γιατί ο Campbell παραβλέπει τους μοναδικούς Tuoli οι οποίοι τεκμηριωμένα στην έρευνα της Κίνας κατανάλωναν διπλάσια ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών, από το μέσο Αμερικανό (συμπεριλαμβανομένων των δύο κιλών καζεΐνης ανά ημέρα μέσω γαλακτοκομικών προϊόντων) χωρίς να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά από τις ασθένειες που ο Campbell αποδίδει στα ζωικά τρόφιμα;

Γιατί ο Campbell επισημαίνει τη σχέση μεταξύ χοληστερόλης και καρκίνου του παχέος εντέρου (+33), αλλά δεν αναφέρει την πολύ υψηλότερη σχέση μεταξύ λαχανικών της θάλασσας και του παχέος εντέρου (+76); (Για κάθε ερευνητή, αυτό και μόνο θα πρέπει να θεωρείται ερευνητικό φάουλ και παράλληλα να αναζητά την υποκείμενη μεταβλητή που οδηγεί στη δημιουργία παραπλανητικών συσχετίσεων. Σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει να είναι  η μόλυνση της σχιστοσωμίασης.)

Γιατί ο Campbell αποτυγχάνει να αναφέρει ότι η πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών συσχετίζεται θετικά με πολλές από τις “δυτικές ασθένειες” για τις οποίες κατηγορεί τη χοληστερόλη; Συγκεκριμένα +19 για καρκίνο του παχέος εντέρου, +12 για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, +15 για τη λευχαιμία, +25 για έμφραγμα του μυοκαρδίου και στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις, +12 για το διαβήτη, +1 για τον καρκίνο του μαστού, και +10 για τον καρκίνο του στομάχου;

Φυσικά, αυτές οι ερωτήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ρητορικές. Μόνο ένα μικρό τμήμα από τη “Μελέτη της Κίνας” συζητά για όσα βρέθηκαν κατά τη Μελέτη της Κίνας, και ο Campbell έθεσε ως στόχο να γράψει ένα δημόσια προσβάσιμο βιβλίο. Σε καμία περίπτωση το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί μια εξαντλητική συζήτηση για κάθε συσχέτιση που άφησε ακάλυπτη η ερευνητική του ομάδα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Campbell παραβλέπει ή αγνοεί σημαντικά σημεία όταν διακρίνει διατροφικά θέματα στα δεδομένα από την Έρευνα της Κίνας.”

Γεωργάς:

Δεν θα σας κρύψω την αλήθεια. Πριν τη συστηματική ενασχόλησή μου με όλα αυτά, για κάποιο λόγο πίστευα και εγώ ότι τα λαχανικά είναι το σύμβολο της υγιεινής διατροφής. Η αθώα τροφή, οι φίλοι μας. Τα ζωικά προϊόντα (ειδικά το κρέας) τα αντιμετώπιζα πάντα με ιδιαίτερη καχυποψία. Βλέπετε μας έχουν πει ότι, ότι είναι νόστιμο είναι και ανθυγιεινό. Φυσικά αυτός ο κανόνας ισχύει για όλες τις (τροφές) δημιουργήματα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων.

Είναι γεγονός ότι μέσα από αυτή την στατιστική ανάλυση της Denise Minger τα επιχειρήματα των φυτοφάγων, τουλάχιστον όσον αφορά τα θέματα υγείας, έχουν δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα. Ή μάλλον η αλήθεια πλέον βγήκε στο φως και περιμένει τον κάθε προβληματισμένο και ενδιαφερόμενο.

Εγγραφή

Αν σας άρεσε το άρθρο, εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 207 εγγεγραμμένους.

+ There are no comments

Add yours