Το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας πιστεύουν ότι είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης παρακολουθώντας σεμινάρια και ”σπουδάζοντας” στο youtube δεν είναι τυχαίο.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο, ότι αρκετοί συμπολίτες μας, συχνά, δυσκολεύονται να εντοπίσουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε απόφοιτους  ΕΚΠΑ-ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ και πιστοποιημένους personal trainer από ιδιωτικές σχολές. 

Γιατί 4 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών μπορεί να μην επαρκούν;

Γιατί: 
 1. Δεν είναι η πιστοποίηση για την πιστοποίηση. Είναι η πιστοποίηση με πρακτική και ουσιαστική αξία για τους ασκούμενους-πελάτες. 
 2. Δεν είναι η διάρκεια σπουδών αλλά το τι διδάσκεται, πως διδάσκεται και τι αφομοιώνεται  από τους διδασκόμενους.
 3. Δεν είναι ο αριθμός των μαθημάτων που διδάσκονται αλλά η συσχέτιση τους με τις ανάγκες των ασκούμενων – πελατών. 
 4. Γιατί ο μέσος ασκούμενος, δεν ενδιαφέρεται για την νομιμότητα ή τις σπουδές του γυμναστή του. Τον ενδιαφέρουν πιο πρακτικά πράγματα, όπως, η φήμη και η αποτελεσματικότητα του καθώς και το χρηματικό αντίτιμο της υπηρεσίας που του παρέχει.

Μια φορά και έναν καιρό, 

ήταν ένας απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών που είχε πολλές απορίες κατά την διάρκεια των σπουδών του και ακόμα περισσότερες όταν άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες του στην προπόνηση αντιστάσεων. Παρότι ο βαθμός του πτυχίου του ήταν υψηλός, πολύ σύντομα διαπίστωσε ότι πρακτικά αυτό δεν του έδινε ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην λήψη αποφάσεων που σχετίζονταν με τις υπηρεσίες του. 

Αποφάσεις; 

Η λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τον ασκούμενο τις περισσότερες φορές αποτελεί προϊόν της διαρκούς συλλογής και αποτελεσματικής επεξεργασίας πληροφοριών. Η διαρκείς συλλογή πληροφοριών σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη αξιοποίησης τους, οδηγεί σε σωστές αποφάσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα του ασκούμενου.

Οι σωστές και έγκαιρες αποφάσεις μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες για μη επιθυμητά αποτελέσματα από την εφαρμογή ενός προγράμματος σωματικής άσκησης με αντιστάσεις ενώ παράλληλα αυξάνουν τις πιθανότητες για επιθυμητά αποτελέσματα. 

Πως εξαργυρώνονται οι σωστές και έγκαιρες αποφάσεις; 

Ελάχιστοι ίσως άνθρωποι βρίσκονται στην προνομιακή θέση αποσύνδεσης της εργασίας τους από τον βιοπορισμό. Ας μην γελιόμαστε, ο παράγοντας τύχη συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη όλων των πτυχών της ζωής μας. Το τελευταίο δεν αναιρεί πλήρως την σημασία της καλλιέργειας των ικανοτήτων και των επιλογών μας. 

Όπως ανέφερα και παραπάνω ο μέσος ασκούμενος επιλέγει τον γυμναστή ή φυσικοθεραπευτή του επηρεαζόμενος κυρίως απο 3 παραμέτρους: 

 1. Την  φήμη 
 2. Το αποτέλεσμα 
 3. Το αντίτιμο 

Τα παραπάνω είναι στενά συνυφασμένα με την αποτελεσματική και έγκαιρη λήψη αποφάσεων. 

Παράδειγμα: 

Το καινούργιο γυμναστήριο σου έχει εξαιρετική αισθητική, εντυπωσιακό εξοπλισμό και η χρέωση των υπηρεσιών σου είναι ανταγωνιστική. Αναπόφευκτα, προσελκύει γρήγορα αρκετούς πελάτες. Ο ίδιος και το εργατικό δυναμικό υστερείτε στην αποτελεσματική και έγκαιρη λήψη αποφάσεων με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκετοί πελάτες να εμφανίζουν ευαισθησία – ενοχλήσεις στις αρθρώσεις.

Οι απουσίες των πελατών που πονάνε αυξάνονται και η φήμη του γυμναστηρίου αρχίζει να αμαυρώνεται γρήγορα. 

Η κορυφαία αισθητική, ο εντυπωσιακός εξοπλισμός και οι ανταγωνιστικές τιμές της επιχείρησης σου δεν επαρκούν για να αναστρέψουν την κακή ποιότητα της υπηρεσίας σου. Το μόνο που μπορεί να καθυστερήσει την αποτυχία είναι η έλλειψη ποιοτικών υπηρεσιών στην περιοχή που δραστηριοποίησε.

Όπως λέγαν και οι παλιοί, ΄΄καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα΄΄. 

Παρόμοιο παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον ελεύθερο επαγγελματία επιστήμονα της άσκησης ή φυσικοθεραπευτή που δραστηριοποιείτε στην παροχή υπηρεσιών άσκησης – φυσικοθεραπείας – θεραπευτικής άσκησης κατ οίκον ή ως εξωτερικός συνεργάτης σε γυμναστήρια – φυσικοθεραπεύτρια. 

Κανένας,

πελάτης δεν πρόκειται να συστήσει την επιχείρηση ή τις υπηρεσίες σου αν αποτυγχάνεις συστηματικά στην επίτευξη ουσιαστικού αποτελέσματος.

Κανένας πελάτης ή εργοδότης δεν πρόκειται να δεχθεί υψηλότερο αντίτιμο ή αύξηση τιμής σε σχέση με τον ανταγωνισμό για τις υπηρεσίες σου αν η φήμη – συστάσεις που σε ακολουθούν δεν το δικαιολογούν.

Ανταπόδοση

Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι και σήμερα ήταν γεμάτη από ανατροφοδοτούμενη τύχη και απορίες. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να ξέρω γιατί αυτό και όχι το άλλο. Από την πρώτη στιγμή είχα την τύχη να είμαι γιος 2 γονιών που πίστεψαν και στήριξαν με ότι είχαν την επαγγελματική πορεία και τις επιλογές μου χωρίς καμία αναστολή. 

Η επαγγελματική μου επιτυχία, κυριολεκτικά αποτελεί ένα ισχυρό μίγμα αστείρευτης τύχης και απορίας.

Αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορώ να δανείσω ή να μοιραστώ την τύχη μου, αποφάσισα να μοιραστώ την επιστημονική και εμπειρική συλλογιστική μου στην λήψη αποφάσεων.  Στοχεύοντας στην ουσιαστική διαφοροποίηση και πρακτική ανωτερότητα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ – ΣΕΦΑΑ & ΑΕΙ – ΤΕΙ φυσικοθεραπείας, δημιούργησα και εξελίσσω μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων.  

Επίκεντρο 

 1. Η σωστή διατύπωση, πλήρης κατανόηση και πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής θεωρίας στην προπόνηση αντιστάσεων. 
 2. Η πρακτική εφαρμογή βασικών αρχών από την επιστήμη της φυσικής και της κλασικής μηχανικής στην προπόνηση αντιστάσεων. 
 3. Η καλλιέργεια και εφαρμογή ενός συνδυαστικού τρόπου σκέψης για τον σχεδιασμό την επιλογή και προσαρμοστική τροποποίηση κάθε άσκησης σύμφωνα με τις δυνατότητες και περιορισμούς του εκάστοτε ασκούμενου.   

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων μου αποσκοπεί στην μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων για την επίτευξη έγκαιρων και αποτελεσματικών αποφάσεων που σχετίζονται με κάθε επιλογή που αφορά την σωματική άσκηση με αντιστάσεις. 

Κλείνοντας οφείλω να αναφέρω ότι τα σεμινάρια μου είναι εμπνευσμένα από τον εξαιρετικό δάσκαλο Tom Purvis και το μοναδικό εκπαιδευτικό έργο του.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια & Χρεώσεις:

 1. Μηκοδυναμική & Ταχοδυναμική Σχέση (Pdf). Κόστος: 100 €.
 2. Μηκοδυναμική & Ταχοδυναμική Σχέση (δια ζώσης): 200 €
 3. Δύναμη & Ανάλυση Δυνάμεων (Pdf). Κόστος: 100 €.
 4. Δύναμη & Ανάλυση Δυνάμεων (δια ζώσης): 200 €
 5. Ροπή, Μοχλοβραχίονας, Είδη Μοχλών (Pdf): 150 €
 6. Ροπή, Μοχλοβραχίονας, Είδη Μοχλών (δια ζώσης): 300 €